איך למצוא עורך דין מומחה לתאונות דרכים?
עורך דין מומחה לתאונות דרכים עוסק בתחום המשפטי של ליווי וייצוג בהליכים המתקיימים במשטרה ובבתי המשפט.
חשוב לדעת, כי תחום תאונות הדרכים הינו רחב מאוד וכולל הן את תביעות הנזיקין של נפגעים בתאונות דרכים והן ייצוג חשודים בגרימת תאונת דרכים. מדובר בתחומים אשר מתפרסים על פני יריעה רחבה ביותר בתחום המשפט – תחום תביעות הנזיקין קשור בעיקרו לתחום המשפט האזרחי ואילו ותחום ייצוג החשודים בגרימת תאונות דרכים מצוי בתחום המשפט הפלילי.
עו"ד דניאל חי עזרא עוסק בכלל תחומי המשפט בתחום תאונות הדרכים.
מאמר זה יתייחס לייצוג חשודים בגרימת תאונת דרכים.
הליכי הליווי המשפטי בתיק
לפי נהלי משטרת ישראל, בכל תאונת דרכים בה נגרם נזק לאדם תיפתח חקירה שמטרתה לקבוע מי אחראי לגרימת התאונה. על בסיס החקירה המשטרתית יוחלט האם להגיש כתב אישום, ובשלב מאוחר יותר יכריע בית המשפט ויקבע מי אשם בתאונה (במרבית המקרים כאשר מדובר בתאונת דרכים בה נגרמו נזקי רכוש בלבד לא תיפתח המשטרה בחקירה והתאונה תסווג כתאונת נזק בלבד).
חשיבות רבה נודעת לייצוג משפטי מוקדם ככל הניתן במקרה בו נפגעו אנשים בתאונה.
חקירת המשטרה תחל בזירת התאונה ובדרך כלל תתבצע על ידי בוחן תנועה משטרתי, אשר יאסוף ממצאים בזירה – יבצע מדידות, יתעד על ידי צילום את מיקום הרכבים ושברים בזירה, יבצע תשאול של עדים לתאונה ושל הנהג החשוד בגרימתה ויאסוף סרטונים ממצלמות הנמצאות בסביבת התאונה.
בשלב זה חשוב לדעת, שאם בוחן התנועה או איש משטרה אחר בזירה יאמר לכם כי זכותכם להיוועץ בעורך דין, עליכם להבין כי משמעות הדבר הינה שאתם חשודים בגרימת התאונה. מאוד הגיוני שבשלב הראשון יבוצע תשאול על ידי הבוחן או איש משטרה אחר בשטח וזאת ללא אמירה חד משמעית מה הסטאטוס בו אתם נמצאים בחקירה – עד או חשוד – ולכן חשוב להבין את המצב המשפטי בו אתם נמצאים לפני שמסתבכים העניינים.
חקירת הבוחן בשטח היא בעלת משמעות רבה לגבי המשך החקירה, בסופה יוחלט האם להמשיך ולחקור את הנהג החשוד בגרימתה. באם התשובה לכך חיובית יוזמן הנהג החשוד לחקירה במשטרה, וזאת במטרה להעמיק בחקירה.
בתום החקירה ובהתאם לממצאים שעלו במהלכה, יועבר החומר שנאסף לרשויות התביעה במשטרה, או במקרים חמורים יותר בפרקליטות, כדי להחליט האם להגיש כתב אישום כנגד הנהג החשוד.
עורך דין לתאונות אופנוע המלווה את החקירה מראשיתה יבין את המצב המשפטי וייעץ לכם בהתאם.
החלטה על הגשת כתב אישום בתאונת דרכים
באם יחליטו רשויות התביעה – משטרה או פרקליטות בתיקים חמורים, כאמור – להגיש נגדך כתב אישום בגרימת התאונה, תוכל להבין כי, ככל הנראה, מבחינתן קיימות דיי ראיות כדי להביא להרשעתך בבית המשפט.
כתב האישום יוגש לבית המשפט והעתק ממנו יועבר אליך. בסופו של דבר רק בית המשפט הוא שיקבע האם להרשיע את הנאשם בגרימת התאונה.
בדין הפלילי – ניהול משפט של נאשם בתאונת דרכים מתנהל לפי סדר הדין הפלילי – החלטה להגיש נגדך כתב אישום בגין גרימת תאונת הדרכים מצריכה מהתביעה להוכיח מעבר לכל ספק סביר את אחריותו של הנאשם בגרימת התאונה. מדובר ברף גבוה מאוד של וודאות, ולכן היערכות משפטית נכונה החל משלבי החקירה הראשונים יכולה לסייע בניהול המשפט ואף להביא לזיכוי הנאשם.
ייצוג מקצועי ע"י עורך דין
מאמר זה נכתב על ידי עו"ד דניאל חי עזרא. עורך הדין דניאל חי עזרא שירת בעברו כקצין במשטרת ישראל ובין היתר פיקד על בית הסוהר חרמון. משך שנתיים התמחה בתחום דיני התעבורה ותאונות דרכים בבית משפט השלום לתעבורה בנצרת.
עו"ד דניאל חי עזרא עוסק, בין היתר, בליווי וייצוג חשודים בביצוע עבירות תעבורה ותאונות דרכים.
* הערה: מאמר זה הינו למטרת מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני עם עורך דין העוסק בתחום דיני התעבורה ותאונות הדרכים. בנוסף, אין הדבר מהווה המלצה או תחליף לייעוץ טרם חקירה במשטרה או כל הליך מינהלי או פלילי אחר המתקיים בעניינו של אדם כלשהו.