היוועצו בעורך דין עוד היום
היוועצו בעורך דין עוד היום – עורך דין תעבורה התייעצות
מאמר זה – עורך דין תעבורה התייעצות – יעסוק בחשיבות התייעצות עם עורך דין תעבורה כאשר מתנהל נגדנו הליך פלילי – תעבורתי לפי חוקי התעבורה.
חוקי התעבורה בישראל מגדירים את העבירות בגינן ינקטו צעדים כנגד נאשמים בביצוען. הצעדים הללו מקבלים ביטוי בדרך של קנסות – כאשר מדובר ברף תחתון של העבירות – ועד מאסר בפועל במקרים של עבירות חמורות (למשל, האשמה בגרימת תאונה קטלנית, נהיגה בפסילה ועוד).
חשוב לדעת, כי תחום התעבורה מתנהל לפי סדר הדין הפלילי, כך שעל נאשם בביצוע עבירת תעבורה מוחלים הכללים הקבועים בסדר הדין הפלילי.
מכאן, קיימת חשיבות רבה לפנות לעורך דין תעבורה להתייעצות, וזאת כדי לבנות את אסטרטגיית ההגנה בתיק עוד בשלבים הראשונים של החקירה. אז עם הנכם חשודים בביצוע עבירת תעבורה או תאונת דרכים היוועצו עוד בעורך דין עוד היום.
עורך דין תעבורה – התייעצות לפני חקירה במשטרה
בדומה לחקירת משטרה בתחומים פליליים אחרים, גם חקירות בתחום התעבורה מתבצעות על ידי משטרת ישראל. פעמים רבות, בעיקר כאשר מדובר על עבירות תעבורה חמורות – לדוגמה, חשד לגרימת תאונת דרכים בה ישנם פצועים, חשד לנהיגה בשכרות, נהיגה בפסילה ועוד – חקירת המשטרה תחל כבר בשטח. פעמים רבות,
לגרסה הראשונה של הנחקר ינתן משקל רב, זאת מהסיבה שהעבירה בוצעה בסמיכות זמנים לחקירה כך שהזיכרון של החשוד עדיין טרי.
בנוסף, בשלב הראשוני הזה ישנם ממצאים בזירה, מה שיכול להיות בסיס ראייתיי לחקירה הראשונה ולהמשכה בתחנת המשטרה. לכל אמירה של נחקר ישנה משמעות רבה, כך שרצוי לקיים התייעצות עם עורך דין הבקיא בתחום התעבורה ותאונות הדרכים.
חשוב לדעת, כי לשלב הזה של החקירה הראשונה במשטרה, בין אם היא נערכת בשטח או בתחנת המשטרה, נודעת חשיבות רבה בנוגע לניהול ההליך המשפטי כולו – אדם נורמטיבי בדרך כלל, כזה שאינו מיומן במעמד חקירה במשטרה, יכול לגרום, מבלי משים, להפללתו האישית.
אי הכרת זכויותיו כנחקר, אי הבנה של המצב המשפטי בו החשוד נמצא ובעיקר הלחץ המוטל עליו, כל אלה הינם גורמים אשר בנקל יכולים לסבך את החשוד בהליך הפלילי.
אז מה מומלץ לעשות לפני חקירת המשטרה?
כאשר אדם נמצא על ידי המשטרה כחשוד בביצוע עבירה, חוקר המשטרה חייב להקריא לו את זכויותיו וביניהן הזכות להתייעצות עם עורך דין.
חשוב לדעת כי לעיתים הליך החקירה אינו ברור, לפחות לא בתחילתו – שיחה עם איש משטרה בשטח, למשל, יכולה להתפתח כך שמהר מאוד העד הופך לנחקר באזהרה כחשוד. ולכן, צריך לנהוג במשנה זהירות כאשר מתקיימת "שיחה" מול שוטר בשטח.
במקרה של ספק, רצוי מלכתחילה לפנות לייעוץ מול עורך דין אשר יסייע לאדם העומד בפני חקירה או תשאול.
עורך דין לתעבורה – הבקיא בחוק, בתקנות ובנהלים הרלוונטים – המלווה את החקירה מראשיתה, יוכל להתרשם באופן ישיר מהזירה והממצאים שבה, כך שיוכל לייעץ לנהג.ת החשוד.ה כבר בשלבי החקירה הראשוניים.
ייצוג מקצועי
מאמר זה נכתב על ידי עו"ד דניאל חי עזרא. עורך הדין דניאל חי עזרא שירת בעברו כקצין במשטרת ישראל ובין היתר פיקד על בית הסוהר חרמון. משך שנתיים התמחה בתחום דיני התעבורה ותאונות דרכים בבית משפט השלום לתעבורה בנצרת.
* הערה: מאמר זה הינו למטרת מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני עם עורך דין העוסק בתחום דיני התעבורה ותאונות הדרכים. בנוסף, אין הדבר מהווה המלצה או תחליף לייעוץ טרם חקירה במשטרה או כל הליך מינהלי או פלילי אחר המתקיים בעניינו של אדם כלשהו.