השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    התליית רישיון נהיגה מטעמי בטיחות – עדכון 2023

    התליית רישיון נהיגה מטעמי בטיחות – עדכון 2023

    התליית רשיון נהיגה מטעמי בטיחות – עדכון 2023 – הינה אחת הסיבות המרכזיות להתליית רשיונו של נהג (סיבות נוספות להתליית רישיון שאינן קשורות לטעמי בטיחות הינן: אי עמידה בקורס נהיגה נכונה לאחר צבירת נקודות תעבורה; התליית רישיון בשל סירוב לבצע בדיקת נשיפה או בדיקת דם או בדיקת שתן בחשד לנהיגה

    בשכרות או בחשד לנהיגה תחת השפעת סם).

    להתליית רישיון נהיגה בשל טעמי בטיחות ישנה משמעות כבדת משקל על הנהג, שרישיונו נלקח ממנו, ועל בני משפחתו שהחל מרגע התליית הרישיון יצטרכו הם לסייע בהתניידות הנהג שנותר ללא רישיון.

    מאמר זה עוסק, כאמור, בנושא התליית רישיון נהיגה מטעמי בטיחות – עדכון 2023.

     

    מה זה התליית רישיון נהיגה מטעמי בטיחות?

     

    הבסיס המשפטי להתליית רישיון נהיגה מטעמי בטיחות מצוי בסעיף 52 לפקודת התעבורה הקובע כי :

    "היתה רשות הרישוי סבורה כי בדרך נהיגתו של אדם יש משום סכנה לבטיחות התנועה רשאית היא לצוות על התליית רישיון הנהיגה שלו עד שיעבור בחינות ובדיקות רפואיות שתקבע ויימצא מתאים לנהוג רכב, ובלבד שהרשות תזמינו לבחינות ולבדיקות רפואיות ששה שבועות מיום שהחליטה על התליית רשיונו".

    לפי סעיף החוק, רשות הרישוי היא המוסמכת להורות על התליית רשיונו של אדם מטעמי בטיחות. את החלטתה בעניין מבססת רשות הרישוי על גופים מקצועיים שהוקמו לצורך כך – המרב"ד וועדת הערר שדנה בהמלצותיו.

    חשוב לזכור, כי בניגוד להתליית רישיון נהיגה במקרה של עבירות תעבורה וצבירת נקודות חובה בעקבות אותן עבירות, במקרה הנוכחי של התליית רישיון נהיגה מטעמי בטיחות, הנהג אינו מואשם בביצוע עבירות תעבורה, ומכאן נובע הקושי בפסילת רשיונו של אותו נהג. פסילת רישיון במקרה כזה פוגעות באופן ממשי בכבודו כאדם,

    בחופש התנועה שלו ולעיתים אף בחופש העיסוק.

    אם כן, הגורם המבצע את הבדיקות הרפואיות עליהן מתבססת רשות הרישוי בהחלטותיה הינו המרב"ד – המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

    תפקידו של המרב"ד לקיים בדיקות רפואיות, מבדקים פסיכולוגיים ומתן חוות דעת בנושאים הללו, וזאת לשם החלטה האם אותם אנשים המופנים אליהם כשירים לנהוג.

    בהתאם לפסיקות בתי המשפט בנושא, החלטות רופאי המרב"ד, כמו גם החלטות וועדת הערר על החלטות המרב"ד, חייבות להיות מנומקות.

    בפסק הדין פלוני נ' רשות הרישוי – משרד התחבורה, קיבלה שופטת בבית המשפט בתל אביב ערעור בעניין זה, תוך שהיא מבטלת את החלטת רשות הרישוי לפסול את רישיון הנהיגה של המערער והורתה לקיים דיון חוזר בעניינו וזאת בעקבות פגמים שנפלו בהליך שקויים מול אותו נהג.

    דניאל חי עזרא – עורך דין תעבורה

    מאמר זה נכתב על ידי עו"ד דניאל חי עזרא. עורך הדין דניאל חי עזרא שירת בעברו כקצין במשטרת ישראל ובין היתר פיקד על בית הסוהר חרמון. משך שנתיים התמחה בתחום דיני התעבורה ותאונות דרכים בבית משפט השלום לתעבורה.

    עו"ד דניאל חי עזרא עוסק, בין היתר,  בליווי וייצוג חשודים בביצוע עבירות תעבורה ותאונות דרכים.

    * הערה: מאמר זה הינו למטרת מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני עם עורך דין העוסק בתחום דיני התעבורה ותאונות הדרכים. בנוסף, אין הדבר מהווה המלצה או תחליף לייעוץ טרם חקירה במשטרה או כל הליך מינהלי או פלילי אחר המתקיים בעניינו של אדם כלשהו.

     

     

     

    חברה לשיווק ופרסום חברה לשיווק ופרסום
    דילוג לתוכן