עורך דין תעבורה אילת
עורך דין תעבורה אילת
מה הקשר שבין נהגים נורמטיבים ועורך דין תעבורה אילת? מאת עורך הדין דניאל חי עזרא מי שכיהן בעברו כקצין משטרה ומפקד בית הסוהר השיקומי חרמון וכיום עוסק בדיני תעבורה ותאונות דרכים.
רבים מהנהגים הנורמטיביים דווקא מוצאים את עצמם לעיתים כמואשמים בביצוע עבירות תעבורה מסוגים שונים. ההאשמות הללו יכולות להיות בעבירות תעבורה קלות – כגון עבירת מהירות קלה, אי ציות לתמרור וכו' – ועבירות תעבורה חמורות, כמו גרימת תאונת דרכים עם נפגעים.
לדוגמה, בעת נסיעה בכביש הערבה לאילת – אזור עם אכיפה משטרתית מוגברת – אתם יכולים להיקלע למצב בו תואשמו בנהיגה במהירות מופרזת או חלילה אחריות לגרימת תאונת דרכים.
לפי חוק סדר הדין הפלילי, המקום בו יוגש כתב האישום בעבירות יהיה, בדרך כלל, האזור בו בוצעה העבירה.
למשל, אם על פי המשטרה העבירה בוצעה באזור אילת וחקירת המשטרה בתחנת אילת העלתה שיש ראיות להגשת כתב אישום, כתב האישום יוגש לבית משפט לתעבורה באילת.
עורך דין תעבורה אילת מטפל ומייצג חשודים ונאשמים בביצוע עבירות תעבורה באזור אילת.
עורך דין תעבורה אילת ייצג אתכם בהליך המתקיים נגדכם – החל מחקירת המשטרה וכלה בדיון שייערך בעניינכם בבית משפט.
עורך דין תעבורה אילת – מה כולל הליווי המשפטי בתחום התעבורה?
החוקים המרכזיים המסדירים את תחום עבירות התעבורה בישראל הינם פקודת התעבורה ותקנות התעבורה. החוקים הללו מגדירים את כלל העניינים הקשורים לרשיונות הנהיגה, רשיונות הרכב, עבירות התעבורה, העונשים בצידן ועוד .
לא רבים יודעים, אבל משפט התעבורה בישראל מתנהל לפי סדר הדין הפלילי – מה שמכניס תחת ה"מטריה" הפלילית המון אנשים נורמטיביים – שומרי חוק בדרך כלל.
אותם אנשים, שהעולם הפלילי זר להם, מוצאים את עצמם מתמודדים עם עולם מושגים זר להם, כמו: חקירת משטרה, זכות השתיקה, היוועצות בעורך דין ועוד.
מהו ההליך המתקיים בתעבורה?
החקירה המשטרתית
כמו כל חשד לעבירה פלילית, גם במקרה שעולה חשד לביצוע עבירת תעבורה חמורה תיפתח המשטרה בחקירה שמטרתה מציאת הגורם האחראי לביצוע העבירה. חשוב להדגיש, שחקירה משטרתית בתעבורה מתנהלת באופן דומה לחקירה פלילית אחרת, כמו, למשל, חקירת חשוד בביצוע עבירת אלימות, גניבה ועוד.
זה המקום להדגיש, כי אנשים טובים הנקלעים לראשונה לחקירה פלילית מצויים בלחץ גדול מאוד– דבר היכול להשפיע לרעה על תוצאות החקירה.
דוגמה. כאשר עולה חשד לגרימת תאונת דרכים עם נפגעים, תפתח המשטרה בחקירה כדי למצוא את הנהג האחראי לגרימת התאונה. לאחר סיום פעולות החקירה, יועבר החומר החקירתי בתיק ליחידת התביעות המשטרתית – בעבירות חמורות כדוגמת גרימת מוות ברשלנות או תאונת "פגע וברח" יועבר החומר לפרקליטות שהיא
מנהלת התיקים הללו – ושם יוחלט האם להגיש כתב אישום ונגד מי.
כיצד מחליטים גורמי התביעה השונים מתי להגיש כתב אישום כנגד נאשם בגרימת תאונת דרכים?
כדי להגיע להחלטה האם להגיש כתב אישום על גורמי התביעה לבחון את חומר הראיות בתיק וזאת כדי לקבוע האם קיימת בתיק החקירה תשתית ראייתית מספקת להוכחת אשמתו של הנאשם בבית המשפט. במידה וזה אכן המצב יוגש כתב אישום.
במידה ורשויות התביעה יסיקו שהראיות בתיק אינן מוכיחות באופן חד משמעי את אחריות הנאשם לביצוע העבירה, יתכן ויוחלט לסגור את תיק החקירה.
חשיבות הייצוג המשפטי של עורך דין תעבורה אילת מקבל משנה תוקף דווקא בשלבים הראשוניים בחקירה, אלה השלבים בהם עוד ניתן לנסות ולמנוע הגשת כתב אישום.
בעניין הזה, עורך דין תעבורה אילת יכול לסייע מאוד ולשנות את התמונה לחלוטין, זאת בשל הידע הרחב שלו והניסיון הרב בניהול תיקים דומים מול רשויות התביעה.
דניאל חי עזרא – עורך דין תעבורה אילת
מאמר זה נכתב על ידי עו"ד דניאל חי עזרא, העוסק בליווי וייצוג חשודים בביצוע עבירות תעבורה ותאונות דרכים.
* הערה: מאמר זה הינו למטרת מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני עם עורך דין העוסק בתחום דיני התעבורה ותאונות הדרכים. בנוסף, אין הדבר מהווה המלצה או תחליף לייעוץ טרם חקירה במשטרה או כל הליך מינהלי או פלילי אחר המתקיים בעניינו של אדם כלשהו.