השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    עורך דין תעבורה באזור הרצליה

    עורך דין תעבורה באזור הרצליה

    כמעט כל אחד מאיתנו קיבל פעם דוח בגין ביצוע עבירת תעבורה קלה או במקרים חמורים יותר כתב אישום בגין ביצוע עבירת תעבורה חמורה.

    במאמר זה אדון בשאלה מהם החוקים הרלוונטים המסדירים תחום התעבורה בישראל?

    פקודת התעבורה, תקנות התעבורה, סדר הדין הפלילי – הם החוקים המרכזיים המסדירים את תחום משפט התחבורה בישראל.

    החוקים הללו מסדירים הן את העניינים הטכניים והן את הנושאים המהותיים. למשל, פקודת התעבורה ותקנות התעבורה מסדירות, מצד אחד, את עולם רישוי הרכבים בישראל, רישיונות הנהיגה, הגבלות החלות על רישיונות ועוד, ומצד שני את תחום עבירות התעבורה והעונשים בצידן.

    עורך דין תעבורה באזור הרצליה מתמחה בייצוג חשודים ונאשמים בביצוע עבירות תעבורה ותאונות דרכים בהרצליה והסביבה.

    מהו הקשר שבין סדר הדין הפלילי לדיני התעבורה?

    הקשר בין הדין הפלילי לדיני התעבורה נובע מכך שדיני התעבורה מתנהלים בהתאם לחוק סדר הדין הפלילי, מכאן שהן ההליכים המשטרתיים – למשל, חקירת משטרה –  והן ההליכים המשפטיים בתעבורה מתנהלים בהתאם לדין הפלילי.

    מהם העונשים המוטלים בעבירות תעבורה?

    העונשים המוטלים בעבירות תעבורה נעים בין קנסות – בעבירות קלות – ועד הטלת עונש מאסר מאחורי סורג ובריח כאשר מדובר בעבירות תעבורה חמורות, כמו: נהיגה בפסילה יותר מפעם אחת, גרימת חבלות קשות בתאונת דרכים – חבלות של ממש בדרגה גבוההגרימת מוות ברשלנות בתאונת דרכים ועוד.

     

    חקירת המשטרה בתעבורה

     

    עורך דין תעבורה באזור באר שבע

    כאשר עולה חשד לביצוע עבירת תעבורה תפתח המשטרה בחקירה כשבסיומה תתקבל החלטה האם להגיש כתב אישום כנגד החשוד בביצוע העבירה.

    דוגמה. במקרה בו נחשד נהג בגרימת תאונת דרכים קטלנית תפתח המשטרה בחקירה במטרה לחקור האם הנהג הוא האחראי לתאונה. בסיומה של החקירה יועבר התיק לידי הפרקליטות לשם בחינה האם יש להגיש כתב אישום כנגד הנהג החשוד.

    כאמור, חקירת המשטרה תחל כבר בזירת התאונה והיא תנוהל על ידי בוחן התנועה המשטרתי שהוא האוטוריטה המקצועית לניהול תיקי תעבורה חמורים. כחלק מהחקירה ייאספו ממצאים מהזירה – ממצאים אלה יכולים לכלול שברי מכוניות, תשאול עדים, שחזור התאונה עם הנהג החשוד ועוד.

    בסיומה יועברו ממצאי החקירה לפרקליטות והיא זו שתחליט האם להגיש כתב אישום. החלטת הפרקליטות תתקבל על בסיס השאלה האם ניתן להוכיח את אשמתו של הנהג החשוד בבית המשפט – ככל שהראיות חזקות יותר ומצביעות באופן חד משמעי על אחריותו של הנהג החשוד לגרימת התאונה יוגש כתב אישום. במידה וחומר

    הראיות אינו מצביע באופן חד-משמעי על אחריותו של החשוד לגרימת התאונה לא יוגש כתב אישום.

    חשוב לדעת, כי כל ממצא בשטח או אמירה של החשוד בגרימת תאונת הדרכים, יכולה להכריע את הכף בשאלה האם יוגש כתב אישום או לא, ומכאן חשיבות קבלת ייעוץ משפטי בניהול התיק.

     

    דניאל חי עזרא – עורך דין תעבורה באזור הרצליה

    מאמר זה נכתב על ידי עו"ד דניאל חי עזרא. עורך הדין דניאל חי עזרא שירת בעברו כקצין במשטרת ישראל ובין היתר פיקד על בית הסוהר חרמון. משך שנתיים התמחה בתחום דיני התעבורה ותאונות דרכים בבית משפט השלום לתעבורה.

    עו"ד דניאל חי עזרא עוסק, בין היתר,  בליווי וייצוג חשודים בביצוע עבירות תעבורה ותאונות דרכים כעורך דין תעבורה בהרצליה.

    * הערה: מאמר זה הינו למטרת מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני עם עורך דין העוסק בתחום דיני התעבורה ותאונות הדרכים. בנוסף, אין הדבר מהווה המלצה או תחליף לייעוץ טרם חקירה במשטרה או כל הליך מינהלי או פלילי אחר המתקיים בעניינו של אדם כלשהו.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    תאונת דרכים – נזק בלבד

     

     

     

     

    חברה לשיווק ופרסום חברה לשיווק ופרסום
    דילוג לתוכן