עורך דין תעבורה בחיפה ייעוץ חינם
תחום המשפט בעבירות תעבורה הינו רחב ונפוץ בכך, שגם נהגים שומרי חוק בדרך כלל יכולים להיקלע למצב שבו הם נאשמים בביצוע עבירת תעבורה או חלילה מכך מואשמים בגרימת תאונת דרכים עם נפגעים.
כאשר מדובר בעבירות תעבורה חמורות – למשל תאונת דרכים עם נפגעים ברמת חבלות של ממש – רצוי וכדאי לפנות לעורך דין תעבורה בחיפה ייעוץ חינם, אשר ייעץ לכם בשלבים הראשונים של ניהול התיק.
ניהול נכון של תיק החקירה בשלב הראשון מעניק סיכויים רבים יותר להשיג תוצאות טובות הן בשלב החקירה והן בעת ניהול ההליך המשפטי בבית המשפט.
חשוב לדעת, כי ניהול ההליך החקירתי והמשפטי בתיק תעבורה מתקיים באזור בו בוצעה העבירה ללא קשר למקום מגורי החשוד או הנאשם (מי שהוגש נגדו כתב אישום).
לדוגמה, אם על פי המשטרה העבירה בוצעה בחיפה חקירת המשטרה תתבצע על ידי משטרת חיפה. במידה והליך החקירה יסתיים עם המלצות להגיש נגדכם כתב אישום הוא יוגש לבית המשפט לתעבורה בחיפה בו יתנהל ההליך המשפטי.
עורך דין תעבורה בחיפה ייעוץ חינם יוכל לייעץ ולהכווין אתכם בנבכי ניהול התיק התעבורתי – הן בשלב הליכי החקירה והן בשלב ניהול התיק בבית משפט.
עורך דין תעבורה בחיפה ייעוץ חינם – מהו ייעוץ משפטי?
מרבית האנשים שאינם משפטנים אינם יודעים שתיקי עבירות התעבורה מתנהלים על פי סדר הדין הפלילי. עובדה זאת גורמת לכך שהרבה מאוד אנשים, שומרי חוק בדרך כלל, נתקלים בפעם הראשונה עם הדין הפלילי כאשר הם מואשמים בביצוע עבירת תעבורה, וזאת כאשר מוגש נגדם כתב אישום לבית משפט בו מאשימה אותם
המדינה בביצוע עבירת תעבורה. נגזרת מכך, שתיקי התעבורה מתנהלים לפי סדר הדין הפלילי, הינה העובדה שחקירות המשטרה מתבצעות אף הן באופן דומה לחקירת חשודים בעבירות פליליות אחרות.
מכאן נובעת החשיבות להתייעץ עם עורך דין תעבורה חיפה ייעוץ חינם וזאת כדי להתכונן כראוי לחקירת המשטרה. עניין הייעוץ המשפטי חשוב אף יותר לאנשים נורמטיביים – שומרי חוק – אשר אינם מורגלים בסיטואציה הפלילית, ולכן כל אמירה שלהם בעת חקירה במשטרה עלולה להוביל, מבלי לדעת על כך, להפללתם.
פקודת התעבורה (נוסח חדש), תשכ"א – 1961 היא החוק המרכזי בכל הקשור לתחום התעבורה בישראל. פקודת התעבורה ונגזרותיה – תקנות התעבורה ופסיקות בתי המשפט בעניין – מגדירות את החוקים והכללים בתחום התעבורה בישראל. מצד אחד מגדירים החוקים, התקנות והפסיקות את הענישה בתחום התעבורה ומצד שני את
הם מגדירים את העניינים הטכניים – חוקיים, כגון רשיונות נהיגה ורישוי רכבים.
מי שהורשע בביצוע עבירת תעבורה צפוי לעונשים לפי מדרג הענישה, הנע בין קנסות כספיים – בעבירות קלות – וכלה בעונשי מאסר בעבירות חמורות כגון: גרימת מוות ברשלנות בתאונת דרכים. בצד העונשים הללו בתי המשפט יכולים לקבוע עונשים נוספים, לדוגמה פסילת רישיון לתקופות מסויימות, עונשי פסילת רישיון על תנאי
ואף עונשי מאסר על תנאי בעבירות חמורות.
כיצד מתנהלת חקירת משטרה בתיק תעבורה?
בדרך כלל בעת ביצוע עבירת תעבורה חמורה תפתח המשטרה בחקירה אשר בסופה יוחלט האם להגיש כתב אישום כנגד חשוד בביצוע העבירה – החלטה האם להגיש כתב אישום נתונה לרשויות התביעה: בעבירות תעבורה קלות אמונה על כך התביעה המשטרתית ובעבירות תעבורה חמורות אחראית על כך פרקליטות המדינה.
לדוגמה, כאשר אירעה תאונת דרכים קטלנית תערוך המשטרה חקירה כדי למצוא את האחראי לגרימת התאונה. מי שינהל את החקירה מטעם המשטרה יהיה בוחן התנועה, שהוא הגורם המקצועי לחקירת עבירות תעבורה. בסופה של החקירה יועבר החומר לידי הפרקליטות – בעבירת גרימת מוות ברשלנות שנחשבת עבירה חמורה
מאוד הפרקליטות היא הקובעת האם להגיש כתב אישום – שם יוחלט האם ישנן דיי ראיות המספיקות להוכחת אשמתו של החשוד בבית המשפט.
בעניין זה אוסיף, כי כדי להרשיע בעבירות פליליות על התביעה להוכיח את אשמתו של הנאשם ברמת וודאות גבוהה מאוד – מעבר לספק סביר – כך, שאם עבודת החקירה מלאה בפגמים וישנם "חוסרים ראייתיים" יקשה על הפרקליטות להוכיח את אשמת החשוד בבית המשפט.
מכאן החשיבות הגדולה של קבלת ייעוץ משפטי מעורך דין תעבורה בחיפה אשר ייעץ בשלבי החקירה ואיסוף הממצאים בזירה וינסה לאתר את אותם פגמים ראייתיים שייהוו נקודת פתיחה טובה יותר בעת שקילת ההחלטה של הפרקליטות האם להגיש כתב אישום בתיק. לדבר משמעות רבה גם אם יוחלט להגיש כתב אישום – ניהול
הליך המשפט בבית המשפט כאשר ישנם פגמים ראייתיים בתיק החקירה יכולה לסייע מאוד לנאשם בעת ניהול התיק.
דניאל חי עזרא – עורך דין תעבורה בחיפה
מאמר זה נכתב על ידי עו"ד דניאל חי עזרא. עורך הדין דניאל חי עזרא שירת בעברו כקצין במשטרת ישראל ובין היתר פיקד על בית הסוהר חרמון. משך שנתיים התמחה בתחום דיני התעבורה ותאונות דרכים בבית משפט השלום לתעבורה.
עו"ד דניאל חי עזרא עוסק, בין היתר, בליווי וייצוג חשודים בביצוע עבירות תעבורה ותאונות דרכים.
* הערה: מאמר זה הינו למטרת מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני עם עורך דין העוסק בתחום דיני התעבורה ותאונות הדרכים. בנוסף, אין הדבר מהווה המלצה או תחליף לייעוץ טרם חקירה במשטרה או כל הליך מינהלי או פלילי אחר המתקיים בעניינו של אדם כלשהו.