השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    עורך דין תעבורה בירושלים

    עו"ד תעבורה בירושלים

    עורך דין תעבורה בירושלים הינו עורך דין המלווה ומייצג חשודים ונאשמים בהליכים המתנהלים נגדם לפי חוקי התעבורה.

    פקודת התעבורה (נוסח חדש), תשכ"א – 1961, יחד עם תקנות התעבורה הנגזרות ממנה, מסדירות את החקיקה בנושא.

    חוקים אלה מגדירים את כלל העניינים הקשורים לתחום התעבורה, וביניהם: רישיונות הנהיגה ורשיונות הרכב, עבירות בגינן ינקטו עונשים כלפי מפירי חוק ועוד.

    עורך דין תעבורה בירושלים: ליווי משפטי בתיקי תעבורה

    משפט התעבורה בישראל שייך לתחום המשפט הפלילי ומתנהל לפי סדר הדין הפלילי. פירושו של דבר הינו, שההליך המתקיים אל מול חשוד או נאשם בעבירות לפי חוקי התעבורה מתנהל באופן דומה למשפטים פליליים אחרים, כגון: עבירות אלימות, גניבה ועוד.

    כפי שצוין בתחילת המאמר, חוקי התעבורה מגדירים את סוגי העבירות בהן ינקטו הליכים כנגד נאשמים. הסנקציות הננקטות יכולות לנוע בין הטלת קנסות, כאשר מדובר ברף העבירות הנמוך יותר בחוק, ועד הטלת מאסר מאחורי סורג ובריח כאשר מדובר בעבירה חמורה – למשל, עבירות של נהיגה בפסילה בנסיבות מיוחדות, גרימת חבלות קשות – חבלות של ממש בדרגה גבוהה – לנפגע תאונת הדרכים, גרימת מוות ברשלנות בתאונת דרכים ועוד.

    חקירת המשטרה בתיק תעבורה

    בכל חשד לביצוע עבירת תעבורה חמורה תתקיים חקירת משטרה, אשר בסופה יוחלט האם להגיש כתב אישום כנגד החשוד בביצוע העבירה.

    נביא כדוגמה מקרה שבו אירעה תאונת דרכים עם נפגעים – חשוב לציין, כי הליך דומה מתקיים בכל מקרה של חשד לביצוע עבירת תעבורה חמורה – המשטרה כאמונה על אכיפת החוק בישראל תיפתח בחקירה אשר בסופה יועברו המלצות לרשויות התביעה – משטרה או פרקליטות במקרים חמורים – האם להגיש כתב אישום.

    חקירת תאונת הדרכים תחל פעמים רבות כבר בשטח – בזירת התאונה – והיא תבוצע, בדרך כלל, על ידי בוחן תנועה משטרתי שהוא הגורם המקצועי מבחינת משטרת ישראל בחקירת תאונות דרכים.

    בוחן התנועה יאסוף נתונים מזירת התאונה, יתשאל עדים בשטח, יתשאל ויחקור את החשוד בביצוע התאונה, והכל כדי לגבש מסקנות סופיות בשאלה מי אחראי לגרימת התאונה.

    בסופה של החקירה יועבר התיק להחלטת רשויות התביעה, כאמור.

    באם רשויות התביעה יסיקו מחומר החקירה המוצג להם, שקיים סיכוי סביר להרשעת נאשם בבית המשפט, הרי שההחלטה תהיה, בדרכך כלל, להגיש כתב אישום.

    במידה ורשויות התביעה יסיקו שהראיות בתיק אינן מוכיחות ברמת וודאות גבוהה את אחריות הנאשם, הרי שיוחלט, בדרך כלל, לסגור את תיק החקירה ולא להגיש כתב אישום.

    חשיבות הייצוג המשפטי של עורך דין תעבורה בירושלים, החל משלבי החקירה הראשוניים, נובעת מכך שכל ממצא בשטח או אמירה של החשוד בגרימת תאונת הדרכים יכולה להכריע את הכף האם יוגש כתב אישום או לא.

    אם בכל זאת יוגש כתב אישום, הרי שההליך עובר להתנהל בבית המשפט וגם שם ינסה עורך הדין ליצור את אותו ספק בחומר הראיות כדי להביא לזיכויו של הנאשם. למידע נוסף על ביטול פסילה מנהלית מוזמנים ליצור קשר.

    דניאל חי עזרא – עורך דין תעבורה בירושלים

    מאמר זה נכתב על ידי עו"ד דניאל חי עזרא. עורך הדין דניאל חי עזרא שירת בעברו כקצין במשטרת ישראל ובין היתר פיקד על בית הסוהר חרמון. משך שנתיים התמחה בתחום דיני התעבורה ותאונות דרכים בבית משפט השלום לתעבורה בנצרת.

    עו"ד דניאל חי עזרא עוסק, בין היתר,  בליווי וייצוג חשודים בביצוע עבירות תעבורה ותאונות דרכים.

    * הערה: מאמר זה הינו למטרת מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני עם עורך דין העוסק בתחום דיני התעבורה ותאונות הדרכים. בנוסף, אין הדבר מהווה המלצה או תחליף לייעוץ טרם חקירה במשטרה או כל הליך מינהלי או פלילי אחר המתקיים בעניינו של אדם כלשהו.

    חברה לשיווק ופרסום חברה לשיווק ופרסום
    דילוג לתוכן