עורכי דין לענייני תעבורה בראשון לציון
עורכי דין לענייני תעבורה בראשון לציון
מאמר זה נכתב על ידי עו"ד דניאל חי עזרא ממשרד עורכי דין תעבורה בראשון לציון. עו"ד עזרא כיהן בעברו כקצין משטרה וכמפקד בית הסוהר השיקומי חרמון. את הכשרתו המשפטית עשה עו"ד עזרא בבית המשפט השלום לתעבורה.
משפט התעבורה בישראל מכיל התוכו את כלל תחומי התעבורה בחוק – החל מרישוי רכבים ורשיונות נהגים וכלה בעבירות התעבורה והעונשים בצידן.
מרבית האנשים אינם יודעים אך עבירות התעבורה "שייכות" לתחום סדר הדין הפלילי, בדיוק כמו עבירות פליליות אחרות, כגון: עבירות אלימות, עבירות מס, עבירות גניבה ועוד.
עובדה זאת "מכניסה" בשערי העולם הפלילי הרבה מאוד אנשים נורמטיביים, שומרי חוק בדרך כלל, שעברו עבירת תעבורה לעיתים בפעם הראשונה בחייהם.
עורכי דין לענייני תעבורה בראשון לציון מייצגים חשודים ונאשמים בביצוע עבירות תעבורה שנעברו באזור ראשון לציון. בעניין זה צריך לומר, כי ניהול ההליך החקירתי והמשפטי בתיק תעבורה מתקיים באזור בו בוצעה העבירה וזאת ללא קשר למקום מגורי החשוד או הנאשם – מי שכבר הוגש נגדו כתב אישום.
למשל, אם העבירה בוצעה באזור ראשון לציון מלאכת החקירה המשטרתית תוטל על חוקרי אגף התנועה במשטרת ראשון לציון. במידה ויוחלט להגיש נגדכם כתב אישום, הרי שכתב האישום יוגש לבית המשפט השלום לתעבורה בראשון לציון בו תצטרכו לנהל את ההליך המשפטי.
מהו הליווי המשפטי אותו תקבלו מעורכי דין לענייני תעבורה בראשון לציון?
כפי שנאמר למעלה, ישנם נהגים שומרי חוק בדרך כלל שנתקלים בפעם הראשונה עם הדין הפלילי כאשר הם מואשמים בביצוע עבירת תעבורה – הם נחשדים בביצוע עבירה או שכבר מוגש נגדם כתב אישום לבית משפט.
כאשר מדובר בעבירות תעבורה, לא כל שכן עבירות תעבורה חמורות – למשל תאונת דרכים עם נפגעים ברמת חבלות של ממש או חמור מזה חשד בגרימת תאונת דרכים קטלנית – רצוי וכדאי לפנות בהקדם למשרד עורכי דין לענייני תעבורה בראשון לציון לצורך ליווי כבר מהשלב הראשון בתיק החקירה.
ניהול נכון של תיק החקירה כבר בשלבים הראשונים מעניק סיכויים טובים יותר להשגת תוצאות מיטיביות יותר עם חשוד או נאשם בביצוע העבירה. בשלב הראשון עיקר המאמץ יתרכז בניסיון למנוע הגשת כתב אישום על ידי המשטרה, ומשכבר הוגש כתב אישום ירוכז המאמץ בניסיון להשיג תוצאות טובות יותר בהליך המשפטי.
עורכי דין לענייני תעבורה בראשון לציון יוכלו ללוות ולהכווין אתכם בנבכי ניהול התיק התעבורתי – הן בשלב הליכי החקירה והן בשלב ניהול התיק בבית משפט.
מה עליכם לעשות במקרה בו הוחלט להגיש נגדכם כתב אישום?
מהו כתב אישום?
כתב האישום הוא מסמך משפטי המהווה את שיאה של החקירה המשטרתית ובו מאשימה המדינה את הנאשם בעבירות על ספר החוקים בישראל – בעבירות תעבורה מדובר, בדרכך כלל, על עבירות בניגוד לפקודת התעבורה או תקנות התעבורה.
לאחר שהתביעה, משטרת ישראל או הפרקליטות – במקרים חמורים כמו, למשל, תאונת דרכים קטלנית אך לא רק – מקבלות את חומר החקירה שנאסף על ידי החוקרים, הם בוחנים האם קיימת בתיק תשתית ראייתית מספקת להרשעת הנאשם בעובדות הנטענות בכתב האישום.
כדי שבית המשפט ירשיע נאשם בהליכים פליליים – והליך החקירה של תאונת דרכים הינו הליך פלילי לכל דבר ועניין – צריך שבתיק יהיו ראיות המוכיחות מעבר לספק סביר את אחריותו של הנאשם.
אם כן, הבחינה אותו מבצעת התביעה בתיק נועדה לענות האם יש די בראיות בתיק כדי להביא להרשעה בהליך הפלילי. באם התשובה לכך חיובית, יוגש כתב אישום לבית המשפט ושם יתנהל ההליך המשפטי כולו.
מכאן נודעת חשיבות רבה לניהול נכון של תיק החקירה כבר החל מהשלבים הראשונים, כאשר המטרה הראשונה במעלה היא לנסות ולהימנע מהחלטה של המשטרה על הגשת כתב האישום.
עו"ד דניאל חי עזרא – משרד עורכי דין לענייני תעבורה בראשון לציון
עורך הדין דניאל חי עזרא שירת בעברו כקצין במשטרת ישראל, בין היתר פיקד על בית הסוהר חרמון. עו"ד דניאל חי עזרא עוסק בליווי וייצוג חשודים בביצוע עבירות תעבורה ותאונות דרכים.
* הערה: מאמר זה הינו למטרת מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני עם עורך דין העוסק בתחום דיני התעבורה ותאונות הדרכים. בנוסף, אין הדבר מהווה המלצה או תחליף לייעוץ טרם חקירה במשטרה או כל הליך מינהלי או פלילי אחר המתקיים בעניינו של אדם כלשהו.