עורכי דין תעבורה בראשל"צ
עורכי דין תעבורה בראשל"צ
נהגים רבים נקלעים למצבים בהם הם נחשדים או כבר בסטאטוס נאשמים בביצוע עבירות תעבורה, או חמור מכך, מואשמים בגרימת תאונת דרכים עם נפגעים ברמת פציעות של חבלות של ממש. תפקידם של עורכי דין תעבורה בראשל"צ לייצג חשודים ונאשמים בביצוע עבירות לפי דיני התעבורה.
רגע לפני שנתחיל חשוב לדעת, כי חקירות עבירות לפי דיני התעבורה על ידי משטרת ישראל מתנהלות לפי סדר הדין הפלילי, כך שישנם לא נהגים רבים, נורמטיבים בדרך כלל, המוצאים את עצמם נאשמים בביצוע עבירת תעבורה ומשפטם מתנהל לפי סדר הדין הפלילי.
גם המקום בו תתנהל חקירת המשטרה ויוגש כתב האישום, אם יוחלט לעשות כן, נקבע לפי סדר הדין הפלילי, קרי הסמכות לחקור עבירת תעבורה הינה של תחנת המשטרה באזור בו בוצעה העבירה ללא קשר למקום מגוריו של הנהג החשוד.
כדי להבהיר את הדברים נציין, כי בעבירת תעבורה שבוצעה באזור ראשל"צ תוטל מלאכת חקירת המשטרה על גורמי אגף התנועה בראשל"צ. אם בתום החקירה יוחלט להגיש נגדכם כתב אישום הוא יוגש לבית המשפט השלום לתעבורה בראשל"צ ובו יתנהל ההליך המשפטי. משרד עורכי דין תעבורה בראשל"צ יעמוד לרשותכם בכל
צורך שידרש בעניין החקירה והמשפט.
מהו ליווי משפטי בעבירות תעבורה?
פקודת התעבורה ונגזרותיה – תקנות התעבורה ופסיקות בתי המשפט בעניין – מגדירות את החוקים והכללים בתחום התחבורה בישראל – החל מהגדרת העניינים הטכניים של רישוי מכוניות ורשיונות נהיגה וכלה בעבירות התעבורה בצד הענישה הנגזרת בכל עבירה ועבירה.
מי שהורשע בביצוע עבירת תעבורה צפוי לעונשים לפי מדרג ענישה הנע בין קנסות כספיים – בעבירות קלות – ועד עונשי מאסר בעבירות חמורות, כגון: גרימת מוות ברשלנות בתאונת דרכים.
בצד העונשים הללו בתי המשפט יכולים לקבוע עונשים נוספים, לדוגמה פסילת רישיון לתקופות מסויימות, עונשי פסילת רישיון על תנאי ואף עונשי מאסר על תנאי בעבירות חמורות.
רצוי שהליווי המשפטי בתיק תעבורה, לא כל שכן תיק תעבורה חמור כמו תאונת דרכים עם נפגעים בדרגת חבלות של ממש, או חלילה תאונת דרכים קטלנית, ייעשה כבר מהשלב הראשון בו המשטרה חוקרת את העבירה.
בדרך כלל, השלב הראשון בתיק תעבורה הינו חקירת משטרה המתנהלת בעניין. בסופה של החקירה, ועל סמך המלצות החוקרים, יוחלט האם להגיש כתב אישום נגד הנהג החשוד בביצוע העבירה.
ההחלטה האם להגיש כתב אישום הינה באחריות רשויות התביעה, כאשר בעבירות תעבורה פחות חמורות תחליט בעניין התביעה המשטרתית ובעבירות חמורות, כמו תאונת דרכים קטלנית, תחליט בעניין פרקליטות המדינה.
מתי ירשיע בית המשפט נאשם בביצוע עבירת תעבורה?
כדי שבית משפט ירשיע נאשם בביצוע עבירת תעבורה נדרשת התביעה להוכיח את אשמת הנאשם ברף וודאות של למעלה מספק סביר. מדובר ברף נדרש גבוה במיוחד, ולכן המטרה הראשונה של עורכי דין לתעבורה בראשל"צ תהיה למצוא פגמים בחומר החקירה המשטרתי, מה שיאפשר הימנעות מהגשת כתב אישום.
אגב, גם אם יוחלט בסופו של דבר להגיש כתב אישום, אותם פגמים ראייתיים יאפשרו להגיע להסדר טיעון נוח ומקל יחסית לטובת הנאשם.
מכאן החשיבות לקבלת ליווי וייעוץ משפטי כבר בשלבי החקירה המוקדמים.
כאמור, ניהול נכון של תיק החקירה כבר מהשלבים הראשונים מעניק סיכויים רבים יותר להשיג תוצאות טובות יותר הן בהקשר החקירה והן, בשלב מאוחר יותר, בעת ניהול ההליך המשפטי בבית המשפט.
דניאל חי עזרא – משרד עורכי דין תעבורה בראשל"צ
מאמר זה נכתב על ידי עו"ד דניאל חי עזרא. עורך הדין דניאל חי עזרא שירת בעברו כקצין במשטרת ישראל ובין היתר פיקד על בית הסוהר חרמון. משך שנתיים התמחה בתחום דיני התעבורה ותאונות דרכים בבית משפט השלום לתעבורה.
עו"ד דניאל חי עזרא עוסק, בין היתר, בליווי וייצוג חשודים בביצוע עבירות תעבורה ותאונות דרכים.
* הערה: מאמר זה הינו למטרת מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני עם עורך דין העוסק בתחום דיני התעבורה ותאונות הדרכים. בנוסף, אין הדבר מהווה המלצה או תחליף לייעוץ טרם חקירה במשטרה או כל הליך מינהלי או פלילי אחר המתקיים בעניינו של אדם כלשהו.