השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    תאונה עם נפגעים שלילה | עו"ד דניאל חי עזרא

    אחת הסנקציות החמורות ביותר בסמכות קצין משטרה במקרה של תאונה עם נפגעים שלילה היא לשלול את רישיון הנהיגה של הנהג לתקופה ממושכת. בית המשפט יכול אף להאריך, במקרים מסויימים, את תקופת השלילה עד כאשר מסתיימים ההליכים המשפטיים נגד אותו נהג – שלילת רישיון נהיגה עד לתום ההליכים המשפטיים.

    חשוב לדעת, כי נהיגה בפסילת רישיון הינה עבירה חמורה שהעונש עליה יכול אף להגיע לריצוי מאסר. מאמר זה יפרט את התנאים לפסילת רישיון נהיגה במקרה של תאונה עם נפגעים.

    תאונה עם נפגעים שלילה – ההליך המשטרתי והמשפטי

    בהתאם לסעיף 47(ה)(2) לפקודת התעבורה, קצין משטרה רשאי לפסול את רישיון נהיגתו של אדם למשך 60 ימים אם ישנו יסוד להניח שיוגש כנגדו כתב אישום בעבירה שגרמה לתאונת דרכים שבה נחבל אדם או ניזוק רכוש.די בהוכחה כי העבירה שעבר לכאורה הנהג גרמה לתאונת דרכים בה נחבל אדם או ניזוק רכוש, בכדי להוביל

    לפסילת הרישיון על פי סעיף זה.

    בית המשפט הבוחן את השאלה האם יש מקום לבטל את אותה פסילה מנהלית בגין תאונה עם נפגעים מקבל את החלטתו על בסיס שני תנאים: התנאי הראשון שנבדק הינו האם קיימות ראיות לכאורה להוכחת האשמה כנגד הנהג – האם הראיות הקיימות מוכיחות, לכאורה, את אשמתו של הנהג בגרימת התאונה?; התנאי השני הינו,

    האם הנהג מהווה סכנה לציבור בהמשך נהיגתו.

    באשר להתייחסות בתי המשפט לשאלת הראיות לכאורה נקבע כי די בקיומן של ראיות ברף הנמוך, המינימלי, כדי להוכיח שאכן מתקיים התנאי הראשון. באותו עניין נקבע כי השאלה עליה בית המשפט צריך לענות בעניין זה הינה האם יש די בחומר הגולמי שבפני הקצין כדי לבסס הנחה שיוגש כתב אישום.

    באשר למסוכנות, התנאי השני, נקבע כי זו נלמדת מנסיבות התאונה ומעברו של הנהג – לא דומה מקרה של נהג שזו לו עבירה ראשונה לנהג בעל עבר עשיר בעבירות תעבורה.

    תאונה עם נפגעים שלילה – החלטת בית משפט (דוגמה)

    בהליך בקשה לביטול פסילה מנהלית בתיק בפ"מ 76-10-22, קבע בית המשפט כי מסוכנותה של המבקשת עולה מתוך העבירות עצמן, אלו מדברות בעד עצמן כאשר המבקשת נכנסה לצומת, לכאורה, באור אדום, פגעה ברכבים אחרים וגרמה לפגיעות גוף. בנוסף לכך, מסוכנותה מתעצמת נוכח עברה התעבורתי כאשר

    המבקשת נוהגת משנת 2021, לחובתה כבר 2 הרשעות, אחת של מהירות והשניה של נוסע לא חגור ובנוסף עומדים כנגדה 4 תיקים שטרם נידונו.

    בשל התקיימות שני התנאים בעיני בית המשפט – ראיות לכאורה ומסוכנות נהג – דחה בית המשפט את הבקשה להשיב את רישיון הנהיגה למבקשת.

    סיכום

    אם כן, ברגע שקצין משטרה מוסמך מודיע לכם על פסילה מנהלית של רישיון הנהיגה, ישנם לא מעט דברים שניתן לעשות במקביל. ראשית,  חשוב מאוד לציית לאיסור לנהוג ברכב כדי לא להסתכן בעבירה חמורה של נהיגה בפסילה.

    מעבר לכך, ניתן לבחון את חומר הראיות ועבר הנהג ואז לקבל החלטה האם נכון לפנות לבית המשפט בבקשה לביטול פסילה מנהלית ולערער על החלטת קצין המשטרה לפסול את רשיונכם.

    עו"ד דניאל חי עזרא התמחה משך שנתיים בבית משפט השלום לתעבורה בנצרת. כיום עו"ד דניאל חי עזרא הינו עורך דין פלילי – תעבורה ובמסגרת זו הוא מלווה חשודים, נאשמים ונפגעי עבירה בתחום הפלילי והתעבורתי.

    ניתן ליצור קשר במספר טלפון 050-6279028.

    * הערה: מאמר זה הינו למטרת מידע כללי ואינו מהווה תחליף לייעץ משפטי פרטני עם עורך דין המתמחה בתחום. בנוסף, אין הדבר מהווה תחליף לייעוץ טרם חקירה במשטרה או כל הליך מינהלי או פלילי אחר המתקיים בעניין.

    חברה לשיווק ופרסום חברה לשיווק ופרסום
    דילוג לתוכן